BadlFest

0

Središnji perivoj, Krapinske Toplice

Krapinske Toplice sredinom srpnja, u vrijeme BadlFesta, a oko blagdana sv. Marije Magdalene (22. srpnja) - zaštitnice mjesta , postaju kulturno-zabavni centar Zagorja. Festival je dobio ime po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama - Jakobu Badlu. Tih se dana spaja duh prošlih vremena, tradicije i moderne kulture, gdje se na atraktivnim lokacijama održavaju glazbene večeri pod zvijezdama, niz kulturnih i sportskih događanja za sve generacije te uživanje u prirodi i termalnim izvorima.

Prvi glas Zagorja

0

Trg hrvatske kraljice Jelene, Sveti Križ Začretje

U zadnjem tjednu mjeseca kolovoza u slikovitom mjestu - Svetom Križu Začretju održava se kulturno-zabavna manifestacija kojoj je središnji događaj Festival pjevača amatera i dječji festival „Prvi glas Zagorja“, a čiji počeci sežu u 1968. g. Festival je jedno od najpoznatijih glazbenih događanja u Zagorju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Sudionici dolaze iz cijele države te nastavljaju svoju karijeru na drugim natjecanjima poput The Voice-a, Krapinskog festivala i sl., gdje ostvaruju zapažene rezultate. Radek Brodarec, Barbara Otman, Tomislav Mužek, Tatjana Matejaš - Tajči i Josipa Lončar samo su neka od imena hrvatske glazbene scene koja su svoj uspon započela u Svetom Križu Začretju. Prvi glas Zagorjja organiziran je u dvije festivalske večeri, a predstavlja završnicu tjedna s nizom kulturnih i sportskih događanja, izložbi i koncerata.

Zimska toplička bajka

0

Središnji perivoj, Krapinske Toplice

Božićni sajam i radionice, koncerti i nastupi brojnih glazbenika u organizaciji Društva „Naša djeca" Krapinske Toplice i Općine Krapinske Toplice odvijaju se u prvoj polovici prosinca u središnjem perivoju, Domu kulture i župnoj crkvi Presvetog Trojstva. Zimska toplička bajka, uz bogati program, nudi pregršt slatkih i slanih delicija, toplih i hladnih napitaka, dok božićni vlakić Bubi veselo vozi mališane i njihove roditelje topličkim ulicama uz prisustvo Djeda Božićnjaka, snjegovića i malih vilenjaka. Manifestacija je humanitarnog karaktera pa se donacijama sakupljenim od dobrih ljudi, kako to priliči božićnom duhu, pomaže djeci u njihovom odrastanju.  

Advent i doček Nove godine u Zaboku

0

Trg K. Š. Gjalskog, Zabok

Advent u Zaboku, dio prosinačkih svečanosti u Zaboku, pretvara središnji zabočki trg u centar adventskih događanja u Srcu Zagorja. Trg je to dobrih vibracija, odličnog raspoloženja, nezaboravnih plesnih hitova i uživanja u glazbi i raznim koncertima. Specijalna ponuda originalnih zimskih napitaka, tradicionalne adventske kuhinje te najdražih slastica priprema se u adventskim kućicama koje svojom zajedničkom ponudom zadovoljavaju i najzahtjevnija nepca svih uzrasta. Veliko finale Adventa u Zaboku je doček Nove godine u grijanom šatoru uz bogatu ugostiteljsku ponudu, nastup lokalnih bendova i neizostavni vatromet.

HGF - Hrvatski glazbeni festival

0

ReGenerator, Zabok

HaGeeF Zabok jedan je od najdugovječnijih festivala nove glazbe u Hrvatskoj. Od 1996. godine, kada je održan prvi festival, više je od 5000 glazbenih sastava poslalo svoje autorske uratke ne bi li sudjelovali u finalu. Svevremenski tekstovi i vibrantna glazbena forma vode publiku kroz ljubavna putovanja, osobna traženja i društvena razmatranja na nepretenciozan način, ovisno o vlastitom shvaćanju istog - od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.