Međunarodni festival balona na vrući zrak

0

Aerodrom Gubaševo, Zabok

Croatia Hot Air Balloon Rally jedan je od najatraktivnijih outdoor evenata na ovim prostorima posvećen svim ljubiteljima balona na vrući zrak, i onima koji će to tek postati. Posjetioci festivala imaju priliku promatrati ove fascinantne letjelice i njihove uzbudljive letove iznad prekrasnog brežuljkastog krajolika Hrvatskog Zagorja. Rally se održava početkom svibnja, a okuplja iskusne balonaške ekipe iz cijeloga svijeta na Krapinsko-zagorskom aerodromu u Zaboku, s edukativnim, zabavnim i gastro sadržajima tijekom cijeloga dana. Događaj prati povoljne vremenske prilike, tada jutarnji letovi kreću u 7, a poslijepodnevni u 17 sati. Posebna poslastica za sve posjetitelje su fantastični programi noćnih iluminacija koji se održavaju u večernjim satima nakon zalaska sunca.

Kukurijada

0

ReGarden, Zabok

Zabočka Kukurijada rekreativna je biciklijada koju organizira Rekreativni biciklistički klub Ku-ku-ri-ku povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja. Biciklijada se sastoji od dvije rute: velike - zahtjevnije, duljine 30 km i male - prilagođene djeci, duljine 4 km. Cilj biciklijade je potaknuti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života od najranije dobi. Na događaju sudjelujei velik broj djece, mladih, kao i cijelih obitelji, koji dan provode boraveći i krećući se u prirodi, uz međusobno druženje i odličnu zabavu.

Zagorje Trekk

0

Trg K. Š. Gjalskog, Zabok

Utrke Treking lige iz godine u godinu nude nove izazove i doživljaje, a organizatori se trude osigurati pustolovine za pamćenje. Treking trend je posljednjih godina zaživio u pokret, a sa svih strana počeli su nicati krotitelji mitskih planina. Treking je vrsta sportske utrke u kojoj natjecatelji na nogama, uz pomoć kompasa, zemljovida i obavezne propisane opreme, moraju u ograničenom vremenskom razdoblju što brže proći sve zadane kontrolne točke. Većini sudionika nije nakana samo projuriti divljinom nego istinski uživati u kretanju kroz prirodu uz druženje. Tijekom Zagorje Trekka više od 900 natjecatelja godišnje natječe se u orijentacijskom trčanju po bregima središnjeg Zagorja, kojem je cilj popularizirati ovaj sport i promovirati turizam zdravog života.

HGF - Hrvatski glazbeni festival

0

ReGenerator, Zabok

HaGeeF Zabok jedan je od najdugovječnijih festivala nove glazbe u Hrvatskoj. Od 1996. godine, kada je održan prvi festival, više je od 5000 glazbenih sastava poslalo svoje autorske uratke ne bi li sudjelovali u finalu. Svevremenski tekstovi i vibrantna glazbena forma vode publiku kroz ljubavna putovanja, osobna traženja i društvena razmatranja na nepretenciozan način, ovisno o vlastitom shvaćanju istog - od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.

Advent i doček Nove godine u Zaboku

0

Trg K. Š. Gjalskog, Zabok

Advent u Zaboku, dio prosinačkih svečanosti u Zaboku, pretvara središnji zabočki trg u centar adventskih događanja u Srcu Zagorja. Trg je to dobrih vibracija, odličnog raspoloženja, nezaboravnih plesnih hitova i uživanja u glazbi i raznim koncertima. Specijalna ponuda originalnih zimskih napitaka, tradicionalne adventske kuhinje te najdražih slastica priprema se u adventskim kućicama koje svojom zajedničkom ponudom zadovoljavaju i najzahtjevnija nepca svih uzrasta. Veliko finale Adventa u Zaboku je doček Nove godine u grijanom šatoru uz bogatu ugostiteljsku ponudu, nastup lokalnih bendova i neizostavni vatromet.

Gradska galerija Zabok djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zabok. Do danas je ugostila mnogobrojne umjetnike, kako likovnog tako i glazbenog umjetničkog izričaja. Izlagali su brojni eminentni hrvatski slikari i kipari te glazbenici. Galerija nudi i brojne druge sadržaje, poput raznih predavanja, obilježavanja manifestacija, književnih večeri i slično.

Zagorska hiža

0

+385 99 8388 162

Dubrava Zabočka 29C, Zabok

Spomenik baštini - tradicijska Zagorska hiža – muzej je na otvorenom koji se sastoji od glavne hiže, štaglja s prešnicom, manje kuće - komore, kočaka i klijeti. Tu su i pčelinjak, krušna peć i bunar. Sve to zajedno predstavlja stambeno-gospodarsku cjelinu jednog seoskog zagorskog domaćinstva. Zagorska hiža je otvorena za razgled, uz prethodnu telefonsku najavu.

Skate park

0

Đački put bb, Zabok

Mjesto gdje djeca i mladi mogu pokazati vještine vožnje skejta, bicikla i rola. Skate park se sastoji od voznih rampi: big transition - velika zakrivljena vozna sprava, speedbump - sprava za ubrzavanje, roof top - središnja sprava za figure, manual pad - pravokutna podna sprava, funbox - višesmjerna sprava za izvođenje figura, big transition, small transition bank - velika i mala zakrivljena sprava sa promjenjivim visinama i nagibima.

City spa centar - wellness, spa i kozmetički salon nudi široku lepezu usluga usmjerenih na poboljšanje kvalitete života, zdravlja i ljepote, prateći inovativne metode i nove ekskluzivne tretmane.

Tim stručnjaka u svom se radu oslanja na najkvalitetnije profesionalne preparate u kozmetici.

U Gredicama Zabočkim nadomak Zagreba, na samoj raskrsnici nekadašnjih trgovačkih ruta i puteva, smjestio se dvorac Gjalski - dom jednog od poznatih književnika i političara Ksavera Šandora Gjalskog, pravog imena Ljubomil Tito Josip Franjo Babić.

Danas dvorac Gjalski nakon dugo godina ponovno sjaji onim pravim zagorskim sjajem, ponosan i u punoj raskoši zelenih brega. Novo ruho, koje mu je podareno od ruke domaćeg zagorskog poduzetnika, odaje prepoznatljivost raskošnog vremena plemenitaških kurija i dvoraca.

Brdo zabave

0

+385 98 9616 758

Prosenik Gubaševski 45b, Zabok