Međunarodni festival balona na vrući zrak

0

Aerodrom Gubaševo, Zabok

Croatia Hot Air Balloon Rally jedan je od najatraktivnijih outdoor evenata na ovim prostorima posvećen svim ljubiteljima balona na vrući zrak, i onima koji će to tek postati. Posjetioci festivala imaju priliku promatrati ove fascinantne letjelice i njihove uzbudljive letove iznad prekrasnog brežuljkastog krajolika Hrvatskog Zagorja. Rally se održava početkom svibnja, a okuplja iskusne balonaške ekipe iz cijeloga svijeta na Krapinsko-zagorskom aerodromu u Zaboku, s edukativnim, zabavnim i gastro sadržajima tijekom cijeloga dana. Događaj prati povoljne vremenske prilike, tada jutarnji letovi kreću u 7, a poslijepodnevni u 17 sati. Posebna poslastica za sve posjetitelje su fantastični programi noćnih iluminacija koji se održavaju u večernjim satima nakon zalaska sunca.

Kukurijada

0

ReGarden, Zabok

Zabočka Kukurijada rekreativna je biciklijada koju organizira Rekreativni biciklistički klub Ku-ku-ri-ku povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja. Biciklijada se sastoji od dvije rute: velike - zahtjevnije, duljine 30 km i male - prilagođene djeci, duljine 4 km. Cilj biciklijade je potaknuti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života od najranije dobi. Na događaju sudjelujei velik broj djece, mladih, kao i cijelih obitelji, koji dan provode boraveći i krećući se u prirodi, uz međusobno druženje i odličnu zabavu.

Zagorje Trekk

0

Trg K. Š. Gjalskog, Zabok

Utrke Treking lige iz godine u godinu nude nove izazove i doživljaje, a organizatori se trude osigurati pustolovine za pamćenje. Treking trend je posljednjih godina zaživio u pokret, a sa svih strana počeli su nicati krotitelji mitskih planina. Treking je vrsta sportske utrke u kojoj natjecatelji na nogama, uz pomoć kompasa, zemljovida i obavezne propisane opreme, moraju u ograničenom vremenskom razdoblju što brže proći sve zadane kontrolne točke. Većini sudionika nije nakana samo projuriti divljinom nego istinski uživati u kretanju kroz prirodu uz druženje. Tijekom Zagorje Trekka više od 900 natjecatelja godišnje natječe se u orijentacijskom trčanju po bregima središnjeg Zagorja, kojem je cilj popularizirati ovaj sport i promovirati turizam zdravog života.

Mala Erpenja Trekk

0

Mala Erpenja, Krapinske Toplice

Početkom lipnja svi putevi vode u Malu Erpenju, gdje se održava Mala Erpenja Trekk. Pitoreskno selo u središtu Hrvatskog zagorja ime je dobilo po brojnim posjedima jagoda u doba mađarske vladavine (mađ. eper = jagoda). Mala Erpenja Trekk je sportsko–rekreativna utrka u kojoj natjecatelji mogu birati između dvije kategorije. „Šumska jagoda“, dužine oko 12 km, namijenjena je rekreativcima, planinarima, šetačima i zaljubljenicima u prirodu, dok je „Velika jagoda“, dužine oko 25 km, namijenjena sportašima i onima koji žele isprobati svoje fizičke mogućnosti i sposobnosti snalaženja u prirodi.

Skok u jesen

0

Bedekovčanska jezera, Bedekovčina

Skok u jesen je nastao iz discipline skok u dalj te se s godinama proširio i na bacanje kugle, košarkaški i nogometni turnir i trčanje na stazi 5 km. U sklopu Skoka u jesen održavaju se i poučna predavanja, kreativne radionice i tribine za mlade, igre za djecu u prijepodnevnim satima, koncert limene glazbe te večer poezije. Manifestaciju organizira Bedekovčanska udruga mladih u suradnji s Općinom Bedekovčina i Zagorskom ligom protiv raka.