Turistička zajednica područja Srce Zagorja

Zagrebačka 4
49217 Krapinske Toplice

radno vrijeme:
pon - pet: 08.00-16.00

Sakralni objekti

Župna crkva Presvetog trojstva

Gradnja današnjeg ponosa mjesta, župne crkve koja dominira vizurama toplica počela je 1829. Građena je u kasno baroknom stilu, na mjestu drvene crkve koja se spominje još 1676. godine.
Današnja crkva diči se nadaleko poznatim orguljama koje je izradio Leonhard Ebner, graditelj orgulja iz Tirola. Svojim moćnim, ali i profinjenim zvukom i danas su omiljena pozornica za nastupe vrhunskih orguljaša.

Kapelica Sv. Marije Magdalene

Uz pomoć ostavštine Gustava Ožegovića, 1877. g. na strmom brdu koje poput moćnog zaštitnika čuva mjesto sagrađena je kapela sv. Marije Magdalene.  Kapela ima kasnobarokni izgled, a oltar je neogotički sa baroknim kipom sv. Helene.
Podignuta je uz pomoć ostavštine Gustava Ožegović, vlasnika dvorca Klokovec, koji je sa suprugom i sahranjen u lijevom, vjerojatno kasnije dograđenom dijelu kapelice.
Kapelica je danas oaza mira i prirodni vidikovac za  mnogobrojne posjetitelje mjesta.

Kapelica Sv. Antuna

Kapela Svetog Antuna Padovanskog se na Hršak Bregu spominje u kanonskoj vizitaciju iz 1676. g.  kao «nedavno podignuta drvena crkva». Sadašnja kapela podignuta je, međutim, 1899. g. doprinosima župljana za vrijeme župnika Ivana Rukavine te predstavlja skladno zdanje historicističkih stilskih obilježja.

Kapelica Sv. Nikole

Ovu osmerokutnu kapelicu u prvoj polovici 19. stoljeća podignuo je Nikola Valičić, odvjetnik iz Zagreba.  Nažalost nakon što je prodao kuriju i imanje, kapelica je zapuštena i propadala je sve do 2007-e, kada je novi vlasnik temeljito obnavlja, pa danas i ona živi novi život.